≡ Meni

5x zakaj skleniti dopolnilno zavarovanje pri nas

  1. Najnižja premija za dopolnilno zavarovanje – samo 34,60
  2. Enostavna in hitra sklenitev – izpolnite obrazec ali pokličite 040 564 462
  3. Hiter začetek zavarovanja – velja lahko že naslednji dan
  4. Darilo 20€ – bon, ki ga lahko izkoristite pri sklenitvi kateregakoli drugega zavarovanja pri nas.
  5. Menjava dopolnilnega zavarovanja – pomoč pri menjavi zavarovanja
  6. Darilo in ugodnosti – številne ugodnosti in prihranki

Preko naše strani sklenite najcenejše dopolnilno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji. Vse tri zdravstvene zavarovalnice ponujajo enako dopolnilno zavarovanje, zato za njega plačajte najmanj. Za sklenitev ali v primeru vprašanj nas pokličite ali izpolnite obrazec.

Izpolnite obrazec na desni za sklenitev dopolnilnega zavarovanja →

Najnižja premija za dopolnilno zavarovanje!

Preko naše zavarovalne agencije lahko sklenete najcenejše dopolnilno zavarovanje z najnižjo premijo. Pri plačilu preko trajnika (s 3% popustom) je cena 34,60€ na mesec, pri plačilu s položnico (UPN obrazec) pa je premija 35,67€ na mesec.

Pri tem vam bomo pomagali pri sklenitvi dopolnilnega zavarovanja, tako da bo potekalo enostavno in hitro. Na voljo smo vam za vse informacije, tako da nas lahko pokličete, pišete ali izpolnite obrazec. Dopolnilno zavarovanje boste imeli urejeno preko zavarovalnice Vzajemna, saj smo njen uradni zastopnik.

Za sklenitev najcenejšega dopolnilnega zavarovanja izpolnite polja na desni →

Menjava dopolnilnega zavarovanja

Imate dopolnilno zavarovanje sklenjeno pri konkurenčni zavarovalnici in bi ga radi prenesli k Vzajemni?

Celoten postopek vam maksimalno olajšamo, tako da imate cel čas sklenjeno zavarovanje, sam prehod na novo zavarovalnico pa je z našo pomočjo zelo enostaven in brez zapletov.

Če že imate sklenjeno dopolnilno zavarovanje in bi ga radi prenesli k Vzajemni, nas pokličite ali izpolnite obrazec in pomagali vam bomo pri prenosu. →

Primerjava dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

V Sloveniji ponujajo dopolnilno zavarovanje tri zdravstvene zavarovalnice: Vzajemna, Adriatic Slovenica in Triglav. Celotna kritja/ugodnosti , ki jih nudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje ureja zakon, zato je zavarovanje pri vseh treh zavarovalnicah popolnoma enako. Razlikuje se edino v višini premije. Vzajemna ima najnižjo premijo in kot njen zastopnik vam pod najugodnejšimi pogoji uredimo novo dopolnilno zavarovanje ali vam pomagamo pri prehodu iz ene zavarovalnice k drugi, tako da imate cel čas veljavno zdravstveno zavarovanje.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za mlade in študente

Zavezanec za dopolnilno zavarovanje postanemo po končanem šolanju ali najkasneje ob dopolnjenem 26. letu starosti. Takoj, ko postanemo zavezanec, si je dopolnilno zavarovanje tudi zelo priporočljivo urediti, saj bomo v nasprotnem primeru plačevali več za zavarovanje. Za vsako leto, ko smo zavezanec za samostojno plačevanje in dopolnilnega zavarovanja nimamo sklenjenega, zakon določa 3% doplačilo na premijo. Skupno doplačilo je lahko maksimalno 80% premije.

Končano šolanje

Zato je zelo pomembno, da si takoj po končanem šolanju uredimo dopolnilno zavarovanje, saj bomo s tem imeli pokrite stroške, ki jih to zavarovanje pokriva, prav tako pa v prihodnjih letih ne bomo imeli doplačila na premijo.

Študenti, ki dopolnijo 26. let in tisti brez statusa

Vsi študenti, ki dopolnijo 26. let, si morajo prav tako samostojno urediti dopolnilno zavarovanje, ne glede na to ali še imajo status študenta ali ne. Tudi če s študijem še niso zaključili in so dopolnili 26.let si morajo najkasneje v roku enega meseca od dopolnjenega 26. leta urediti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, da se izognejo čakalni dobi ali doplačilu na premijo, če bi bili brez njega več kot eno leto.

Vsi študenti, ki izgubijo status študenta in nameravajo nadaljevati s študijem, si morajo začasno urediti dopolnilno zavarovanje. Ko status študenta spet pridobijo, si lahko uredijo mirovanje dopolnilnega zavarovanja, tako da v tem času ne rabijo za zavarovanje plačevati samostojno.

Če ste zaključili s šolanjem, študijem ali dopolnili 26. let, izpolnite obrazec ali nas pokličite za hitro sklenitev dopolnilnega zavarovanja →

Dopolnilno zavarovanje brez čakalne dobe

Vsak, ki postane zavezanec za samostojno plačevanje dopolnilnega zavarovanja in si ga uredi v roku 30. dni po tem, ko postane zavezanec, lahko sklene dopolnilno zavarovanje brez čakalne dobe. To pomeni, da si moramo urediti zavarovanje v roku 30. dni po končanem šolanju ali dopolnjenem 26. letu starosti. Potek dopolnilnega zavarovanja je vedno zadnjega v mesecu, tako da si moramo v naslednjem mesecu urediti novo sklenitev zavarovanja, saj nas v nasprotnem primeru čaka čakalna doba za dopolnilno zavarovanje.

Čakalna doba pri dopolnilnem zavarovanju

Zakonsko predpisano tri mesečno čakalno dobo pri dopolnilnem zavarovanju ima vsak, ki si zavarovanja ne uredi v 30. dneh po tem, ko je postal zavezanec za samostojno plačevanje. Čakalna doba pomeni, da tri mesece plačujemo premijo za dopolnilno zavarovanje, vendar še ne moremo koristiti ugodnosti zavarovanja oz. bomo razliko v ceni med obveznim in dopolnilnim zavarovanjem še vedno morali plačati sami.

Za enostavno in hitro sklenitev izpolnite obrazec na desni →

Splošni pogoji za dopolnilno zavarovanje pri Vzajemni

Splošne pogoje za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri zavarovalnici Vzajemna vam lahko posredujemo tudi na email. Če potrebujete pomoč ali imate kakšno vprašanje glede zavarovanja, nas lahko prav tako pokličete na telefon 040 564 462 ali izpolnite obrazec, da vam pomagamo z odgovori.

Ostala zavarovanja

V sklopu našega podjetja imamo na voljo tudi številna druga zavarovanja. Nekaj izmed njih najdete na spodnjih povezavah.