≡ Meni

Čakalna doba pri dopolnilnem zavarovanju

V kolikor si dopolnilnega zavarovanja ne uredimo takoj, ko smo za to zavezani, nas lahko ob sklenitvi doleti čakalna doba treh mesecev, ko ne moremo koristiti ugodnosti dopolnilnega zavarovanja. Tukaj smo napisali nekaj več o čakalni dobi pri dopolnilnem zavarovanju in kako se ji izogniti.

Čakalna doba nas doleti v primeru, da si dopolnilnega zavarovanja ne uredimo v 30. dneh po končanem šolanju ali najkasneje do 26. leta za študente.

V primeru, da šolanje končamo po opravljeni srednji šoli si moramo v 30. dneh pri eni od zdravstvenih zavarovalnic urediti zavarovanje. S pravočasno ureditvijo se izognemo čakalni dobi.

V primeru, da nadaljujemo s študijem, si moramo dopolnilno zavarovanje skleniti, ko diplomiramo oz. ko izgubimo status študenta. Če nismo opravili vseh izpitov in bomo eno leto “pavzirali”, si moramo za to obdobje samostojno urediti dopolnilno zavarovanje. Ko s študijem nadaljujemo, lahko damo zavarovanje tudi v mirovanje in ne plačujemo premije.

Vsi študenti, ki bodo dopolnili 26. let, si morajo še pred tem urediti dopolnilno zavarovanje, da se izognejo čakalni dobi. Zavarovanje si morajo urediti vsaj 30 dni pred dopolnjenim 26. letom, saj začne zavarovanje veljati s 1. v naslednjem mesecu.

Kaj pomeni čakalna doba

Čakalna doba pri dopolnilnem zavarovanju pomeni, da bomo ob ponovni sklenitvi tri mesece plačevali premijo za zavarovanje, koristi dopolnilnega zavarovanja pa ne bomo morali koristiti oz. si bomo morali razliko v ceni, ki je ne krije obvezno zdravstveno zavarovanje, plačati sami.

Na naši strani lako zelo enostavno in hitro sklenete dopolnilno zavarovanje. Izpolnite obrazec na strani Sklenitev dopolnilnega zavarovanja in v kratkem vas bomo kontaktirali glede sklenitve in polico pravočasno dostavili na Vzajemno. Tako dobite najcenejše dopolnilno zavarovanje in dodatne ugodnosti Vzajemne in našega podjetja.