≡ Meni

Dopolnilno ali dodatno zdravstveno zavarovanje

Pri zdravstvenih zavarovanjih ločimo dodatno in dopolnilno zavarovanje. Glede na to, da gre za podobni imeni, jih nekateri med seboj zamenjujejo, nekateri pa mislijo, da je to enako zavarovanje. Zato bomo tukaj na hitro opisali kakšna je razlika med dopolnilnim in dodatnim zavarovanjem.

Dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje je zavarovanje, ki nam krije razliko do stroškov, ki bi jih morali plačati za določeno zdravstveno storitev in je ne krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Natačni odstotki so določeno zakonsko, zato se dopolnilno zavarovanje med zdravstvenimi zavarovalnicami ne razlikuje.

Več lahko najdete na strani Dopolnilno zavarovanje. Če želite skleniti najcenejše zavarovanje , ki je pri Vzajemni, ga lahko naročite z izpolnitvijo obrazca na strani Dopolnilno zavarovanje.

Dodatno zavarovanje

Dodatno zavarovanje se razlikuje od dopolnilnega po tem, da zavarovancem nudi dodatne ugodnosti pri zdravljenju ali drugih zdravstvenih storitvah. Dodatno zavarovanje lahko zavarovalnice oblikujejo poljubno, tako da se dodatna zavarovanja pri zavarovalnicah razlikujejo. Zaradi tega se razlikuje tudi premija, ki jo je potrebno plačati za zavarovanje. Več o tem lahko najdete na strani Dodatno zavarovanje.