≡ Meni

Zdravstveno zavarovanje za tujino

Če potujete v tujino je pametno skleniti zdravstveno zavarovanje za tujino, saj vam lahko prihrani številne skrbi in tudi veliko denarja.

Zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini vam krije:

  • nujno medicinsko pomoč, prevoz do bolnišnice in zdravljenje v njej
  • iskanje in reševanje zavarovanca
  • odvetniške storitve
  • prevoz obolelega, poškodovanega ali umrlega zavarovanca v domovino in pomoč svojcem

Z drugimi besedami, z zdravstvenim zavarovanjem za tujino se zaščitite pred visokimi stroški, ki bi jih lahko imeli, če bi se na potovanju ali dopustu pojavile zdravstvene težave.

Premija za zdravstveno zavarovanje v tujini

V spodnji tabeli najdete premije, zavarovalne vsote in območje kritja turističnega zavarovanja. Za sklenitev lahko izpolnite obrazec na desni ali obiščite stran Sklenitev.

Glede na to, da je Hrvaška najljubša slovenska destinacija za dopust, je Vzajemna pripravila posebno ponudbo turističnega zavarovanja za družine, ki svoj dopust preživijo na Hrvaškem.Dopustujete na Hrvaškem?

Izbirate lahko med dvema zavarovalnima vsotama (premija je v oklepajih):

  • 25.000€ – 8 dni
  • 50.000€ – 8 dni

Celoletno turistično zavarovanje

Možno je skleniti tudi letno turistično zavarovanje, ki velja po celem svetu. Letno zdravstveno zavarovanje za tujino vam prihrani vsakokratno urejanje zavarovanja, ob večkratnem potovanju v tujino pa se prihrani tudi pri premiji.

Oddajte povpraševanje na desni strani ali nas kontaktirajte na drug način.

Kako uporabite turistično zavarovanje

V primeru, da potrebujete zdravniško pomoč, pokličite 24-urni asistenčni center Mundial Assistence na telefonsko številko +43 1 525 03 65 15, govorijo tudi slovensko. Če pomoč organizirate sami, prosite izvajalca storitev, da kontaktira Mundial Assistence, ki bo plačal za opravljeno storitev.